2010. november 9., kedd

A kezdetek

Nem vagyok nagy blog olvasó...hát még író. Így nem tudom, hogy kell kezdeni, így a kezdeti nehézségeket mindenki nézze el nekem.

Minden 2005 karácsonya körül kezdődött.

Mindketten a gép előtt ültünk, csak épp más országban. Ekkor jött az ötlet, hogy dobjunk fel egy helyet, és azt két, három nap múlva beszéljük át, hogy ki mit tudott meg róla. Először az ókori világ hét csodáját "veséztük ki". Ha már úgyis biztos, hogy ténylegesen sosem juthatunk el oda, hát miért ne juthatnánk el virtuálisan. Hosszú-hosszú kutatással teli napok következtek, amiket nagyon élveztem. Keresgetni, hogy tényleg igaz-e az évszám, hogy tényleg ott van-e, ahol mondják. Hogy mi volt a lényege, és hogy miért lett csoda.....hát nem unatkoztunk az azt követő hónapokban.

Annyira szerettem, hogy bár azóta a második számítógépemet eszem meg, de ez a mappa (Mit látnánk szívesen?) mai napig lakattal zárt, és nem törölhető.

Megosztom veletek!

Mindemellett előre és utólag is szeretnék köszönetet mondani az internetnek. A rengeteg információt innen kaptam. Sokat segít az alapadatok "beszerzésében" az index, a wikipedia, http://vilag-het-csodaja.lap.hu, és még sok hasonló oldal, mely szintén szívesen foglalkozik a múlttal. Köszönöm!

2 megjegyzés:

  1. Profi iro vagy Judy, s nagyon jol talalod meg a témákat, szepen rendszerezetten teszed közzé a mondani valót. Nem akartál sosem ujságiró pályára lépni? -

    VálaszTörlés
  2. Jaj nem, annyi írói véna azért nem szorult belém. De az írás nem áll messze tőlem. Valahol a szakmám is hasonló, csak gazdasági vonalon.
    Viszont élmény kutatni, keresgetni...és remélem másnak élmény lehet olvasni.

    VálaszTörlés